Ga naar hoofdinhoud
 Voor écht lekker slapen
 99 nachten proefslapen
 Niet goed geld terug
Wist u dat?Wist u dat?
Royal Health Foam:

Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
99 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Bel voor persoonlijk advies:
070-338 70 10
Nu € 200 Korting per matras
Bekijk de matrassen

Echt goed slapen op natuurlijke materialen

Echt goed slapen op natuurlijke materialen

Vroeger was het heel normaal: slapen op natuurlijke materialen. Niet alleen de afdekmaterialen waren van natuurlijke materialen maar ook het hele matras, het ledikant en de bedbodem! Er was toen geen elektra en mensen gingen voeg naar bed. Men had toen over het algemeen een goede nachtrust maar ook veel last van luizen, vlooien en andere ongedierte. Slaap je nou beter op natuurlijke materialen of zijn de stalen veren en schuimrubbers beter? 

Op welke natuurlijke materialen kun je slapen?

De materialen die goed werken voor bedden zijn materialen die lang meegaan en bijdragen aan een gezond slaapklimaat. De meest gebruikte materialen in Europa zijn: Tencel, katoen, kokos, paardenhaar scheerwol en vlas. Er zijn ook meer exclusieve materialen zoals bamboe, zijde, kasjmier, merino-wol die prettig koel blijven in de zomer en warm in de winter. Met name zijde is een geweldig temperatuur regulerend materiaal. Het meest verkochtte matras met Tencel is het Comfort Premium Air koudschuim matras en de Premium Support traagschuim matras.

Tencel: van hout tot 100% natuurlijk duurzaam bedtextiel

Tencel® is een echt duurzaam product dat uit een verantwoord beheerd bos (eucalyptus hout) wordt gewonnen, met officieel FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Tencel®-vezel is biologisch afbreekbaar en levert daarmee een actieve bijdrage aan de bescherming vn ons milieu. De houtpulp die dit bedrijf gebruikt komt gedeeltelijk uit Oostenrijkse en andere Europese bossen. De bomen worden aangeplant op land dat over het algemeen niet geschikt is voor voedselproductie. De bossen worden niet bemest of geïrrigeerd. De eucalyptus plantages worden ook niet geïrrigeerd, maar er worden wel kleine hoeveelheden bemesting toegediend. De bossen zijn PEFC en FSC gecertificeerd, wat betekent dat er sprake is van duurzaam bosbeheer. De opbrengst per hectare is vele malen hoger dan die van katoen.

Tencel: van hout tot 100% natuurlijk duurzaam bedtextiel

Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels altijd gebleekt te worden. Voor Tencel® is een proces van volledig chloorvrij bleken ontwikkeld. Tencel® is daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Tencel® is zelfs zo milieuvriendelijk dat het Europese Ecolabel is verkregen. Het Tencel® product heeft al meerdere Europese en internationale milieuprijzen en keurlabels ontvangen. Zo’n geweldig goed en milieuvriendelijk materiaal past perfect in de filosofie van Royal Health Foam.

Tencel® is zijdezacht

Door de fijne en zachte structuur van de Tencel®-vezels is Tencel® zijdezacht voor de huid en voorkomt het irritaties. Ruwe vezeloppervlakken kunnen huidirritaties veroorzaken. Vergeleken met de vezeloppervlakken van katoen en wol, is het duidelijk dat Tencel® veel gladder en zachter is. Zachtheid is het leidende principe van Tencel®

Op welke materialen slaap je het best?

Het verschil met nu en vroeger is groot als het om slapen gaat. Niet alleen de manier van slapen is volledig veranderd maar ook waarop we slapen. Bedden werden vroeger allemaal handgemaakt terwijl dit tegenwoordig meestal in een fabriek gebeurt. Natuurlijke materialen werken goed maar hebben ook nadelen. Zo rekt katoen met de tijd uit en komt niet meer terug in de originele staat. Hierdoor is een matrastijk gemaakt van katoen zeker niet handig want de kans is groot dat een katoenen matrastijk geplooid onder de slaper komt te liggen.

Latex este">Welke matras kern is het beste?

Als matras kern werd begin jaren tachtig Latex geï Koudschuim Latex ventileert echter minimaal en is milieubelastend. Hierna werd polyether (ouderwets schuimrubber) geïntroduceerd. Begin jaren negentig kwam koudschuim op de markt. Koudschuim biedt veel veerkracht en comfort en heeft een lange levensduur. Jarenlang was een stalen matras kern (stalen veren) het summum op het gebiedt van matrassen maar de laatste jaren wordt het duidelijk dat hier ook de nodige nadelen aan kleven. Zo zorgt staal voor een magnetisch veld en is dit type matras het minst hygiënisch.

Geschreven door Chris Nederhorst


Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 en op zaterdag van 09:30 tot 16:00

Royal Health Foam
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag

Neem gerust contact op of bel ons via Tel: 070-3387010

Hulp bij het kiezen van uw matras

U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft: 070-3387010

Lengte en gewicht
Stap 1
Vul uw lengte en gewicht in.

cm
Lengte moet tussen 120 en 240cm zijn.
kg
Gewicht moet tussen 40 en 200kg zijn.
Wat vind u het prettigst liggen?
Stap 2
Op welke hardheid matras slaapt u het liefst?

Uw favoriete slaaphouding
Stap 3
Wat is uw slaaphouding?

Heeft u lichamelijk klachten?
Stap 4
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Heeft u het snel warm 's nachts?
Stap 5
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Advies
Wij raden u het volgende matras aan:

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras

Een goed alternatief

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras
Uw gegevens

Lengte:

Gewicht:

Hardheid:

Slaaphouding:

Klachten:

Warmte: