Ga naar hoofdinhoud
 Voor écht lekker slapen
 99 nachten proefslapen
 Niet goed geld terug
Wist u dat?Wist u dat?
Royal Health Foam:

Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
99 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Bel voor persoonlijk advies:
070-338 70 10
Nu € 200 Korting per matras
Bekijk de matrassen

Samen als stel slapen is niet altijd zo’n een goed idee

samen slapen is niet altijd een goed idee

Hoewel je misschien sneller in slaap valt door de warmte van je partners lichaam of zachte ademhaling, kunnen bewegingen, gesnurk en het gevecht om het dekbed voor slapeloze nachten zorgen. Want hoe gezond is het nu eigenlijk om het bed met een partner te delen en wat is het effect hiervan op je relatie? Soms is het lang niet altijd een goed idee om samen in één bed te slapen.

Ongezonde slaapgewoontes

De meeste (echt)paren hebben veel gemeen, maar slaapgewoontes kunnen enorm verschillen. De een is vroeg uit de veren terwijl de ander juist een avondmens is. Ook heeft de een totale duisternis nodig om in slaap te vallen terwijl de ander met het licht aan in slaap valt. Dit soort verschillende slaappatronen brengen niet alleen je nachtrust in gevaar, maar kunnen ook zorgen voor een slechte relatie.

Snurkende partners scheiden vaker

Snurken kan enorm irritant zijn. Uit een in april 2017 gepubliceerd onderzoek van de American Sleep and Breathing Academy blijkt dat koppels bij wie één van de partners snurkt, vaker uit elkaar gaan. Dit komt omdat beide partners dag in dag uit een minder goede nachtrust hebben. Dit creëert automatisch meer spanningen en conflicten die zelfs voor een einde van de relatie kunnen zorgen, vertelt dr. Kent Smith, slaapdeskundige van de American Sleep and Breathing Academy.

Geïrriteerd rondlopen door slaapgebrek

Als je snel geïrriteerd raakt, is het misschien een goed idee om eens naar je slaap te kijken. Want langdurig slecht slapen kan een grote invloed hebben op je humeur. Het blijkt dat als echtparen twee opeenvolgende nachten minder dan 7 uur per nacht slaap krijgen zij zich meer gaan ergeren aan hun partner dan echtparen die wel goed slapen.

Wanneer apart slapen

Snurken of andere storende bedgewoontes kunnen zodanige invloed hebben dat het wellicht beter is om apart te gaan slapen als dat mogelijk is. Maar ja, wanneer neem je die stap? In ieder geval zodra je merkt dat je verslechterde nachtrust leidt tot een minder goede relatie. Want als dat gebeurt, is het duidelijk dat er actie ondernomen dient te worden. Het kan zijn dat je al geïrriteerd raakt van een partner die veel beweegt of een harde ademhaling heeft. Tja, misschien is dan – wellicht tijdelijk – apart slapen een juiste stap.

Wanneer apart slapen

Goed slapen en samen slapen is niet altijd een goed idee

Samen slapen is natuurlijk geen verplichting. In de jaren 50 en 60 sliepen vele echtparen helemaal niet samen.  Dat is pas in de jaren 70 is het normaal geworden. Overigens sliepen tot in de jaren 20 hele gezinnen met elkaar in één ruimte. Alleen degenen die het konden betalen en een ruim huis hadden, sliepen in verschillende vertrekken.
Samen slapen zou ik alleen aanraden als het bijdraagt in de breedste zin van het woord. Zodra het meer belemmert dan bijdraagt is het aan te raden alleen te gaan slapen. Het belang van goed slapen is evident zo blijkt uit talloze onderzoeken. Slapen heeft effect op ons humeur, hoe wij er uitzien, op de alertheid en nog veel meer.

Of toch wel samen slapen terwijl er verschillen zijn?

Ondanks bovenstaande is het meestal gewoon prettig om naast iemand te liggen. En bepaalde verschillen in slaapgewoontes en slaapvoorkeuren zijn prima oplosbaar om toch samen lekker in bed te slapen. Kies voor een groot 2-persoonsmatras. Royal Health Foam maakt deze zelfs tot de maat 200cm x 220cm! Bekijk de matrassen

Geschreven door Chris Nederhorst

Nog geen reacties!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 en op zaterdag van 09:30 tot 16:00

Royal Health Foam
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag

Neem gerust contact op of bel ons via Tel: 070-3387010

Hulp bij het kiezen van uw matras

U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft: 070-3387010

Lengte en gewicht
Stap 1
Vul uw lengte en gewicht in.

cm
Lengte moet tussen 120 en 240cm zijn.
kg
Gewicht moet tussen 40 en 200kg zijn.
Wat vind u het prettigst liggen?
Stap 2
Op welke hardheid matras slaapt u het liefst?

Uw favoriete slaaphouding
Stap 3
Wat is uw slaaphouding?

Heeft u lichamelijk klachten?
Stap 4
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Heeft u het snel warm 's nachts?
Stap 5
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Advies
Wij raden u het volgende matras aan:

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras

Een goed alternatief

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras
Uw gegevens

Lengte:

Gewicht:

Hardheid:

Slaaphouding:

Klachten:

Warmte: