Ga naar hoofdinhoud
 Voor écht lekker slapen
 99 nachten proefslapen
 Niet goed geld terug
Wist u dat?Wist u dat?
Royal Health Foam:

Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
99 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Bel voor persoonlijk advies:
070-338 70 10
Nu € 200 Korting per matras
Bekijk de matrassen

Moet ik nou een hard of zacht matras kiezen?

Kwaliteits bedden en matrassen. Moet ik nou een hard of zacht matras kiezen

Wat is het beste voor mij? Een harde matras of juist een zacht matras? Dit is echt een lastige vraag en het antwoord is niet voor iedereen gelijk. Als u een nieuw matras gaat kopen is de juiste hardheid/stevigheid één van de belangrijkste zaken.  Ik vertel mijn klanten bij het uitkiezen van hun nieuwe matras altijd dat er nu een lastige keuze gemaakt moet worden. Namelijk een keuze tussen ergonomie en comfort. Een zacht matras zal altijd meer comfort bieden en zeg maar lekkerder liggen dan een hard matras. Maar een harder en steviger matras biedt meer steun en is meestal beter voor de juiste ergonomie. U moet dus kiezen tussen comfort en ondersteuning en dit is meestal heel lastig.

Proeftijd

Het vinden van de juiste stevigheid is dus essentieel voor het slagen. Met even proefliggen in  een beddenwinkel bent u er meestal niet. Het goed en juist beoordelen of een matras de perfecte stevigheid voor u biedt is bijna niet te doen in een beddenshowroom. U dient er daadwerkelijk (meerdere nachten) op te slapen om te kunnen beoordelen of het matras u de juiste ondersteuning biedt. De tijd die de meeste mensen nodig hebben om goed te kunnen beoordelen of het matras de juiste steun biedt is minimaal 4 weken. Ik heb hier vaak meegemaakt dat een nieuw matras de eerste twee weken prima lag maar dat er later toch klachten ontstonden. Neem dus alle tijd en probeer een matras minimaal 4 weken uit. Op onze matrassen geven wij zelfs ruim 6 weken proeftijd. Lees meer over onze proeftijd.

Wat speelt een belangrijke rol voor de juiste stevigheid?

Uw lengte in combinatie met uw lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol in de juiste keuze qua stevigheid van uw nieuwe matras. Iemand met een lichaamslengte van 1.50 cm en met een lichaamsgewicht van 90 kg heeft een steviger/harder matras nodig dan iemand van 1.95 cm met precies hetzelfde lichaamsgewicht. Algemeen wordt aangenomen dat een goed matras een hard matras is. Dit klopt gedeeltelijk. Uit onderzoeken blijkt dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middelhard matras dan op een harde matras. De S curve van de rugwervel kan beter zijn natuurlijke vorm behouden met als gevolg minder pijn tijdens het slapen, bij het opstaan en gedurende de dag. Samengevat is de juiste stevigheid een individuele kwestie en is de keuze in hardheid is sterk afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. 

4 verschillende hardheden, hard of zacht matras

Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften. Vroeger werd aangenomen dat een hard matras het beste was.  Nu weten wij inmiddels dat dit achterhaald is en dat een hard matras juist voor drukpunten zorgt. Wij zijn er van overtuigd dat de juiste stevigheid essentieel is om te kunnen slagen. Daarom maken wij bij RHF al onze matrassen standaard in 4 hardheden. De staffel die u bij onze matrassen vindt geeft u een indicatie welke stevigheid zeer waarschijnlijk het beste bij u past. Let op want uw persoonlijke voorkeur speelt ook een grote rol in het kiezen van de juiste stevigheid. Als u met uw lengte en gewicht  nét in de Firm (hard) versie uitkomt maar u houdt van een zacht matras kiest dan voor de Medium of neem contact met ons op. 

Geschreven door Chris Nederhorst


Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 en op zaterdag van 09:30 tot 16:00

Royal Health Foam
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag

Neem gerust contact op of bel ons via Tel: 070-3387010

Hulp bij het kiezen van uw matras

U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft: 070-3387010

Lengte en gewicht
Stap 1
Vul uw lengte en gewicht in.

cm
Lengte moet tussen 120 en 240cm zijn.
kg
Gewicht moet tussen 40 en 200kg zijn.
Wat vind u het prettigst liggen?
Stap 2
Op welke hardheid matras slaapt u het liefst?

Uw favoriete slaaphouding
Stap 3
Wat is uw slaaphouding?

Heeft u lichamelijk klachten?
Stap 4
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Heeft u het snel warm 's nachts?
Stap 5
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Advies
Wij raden u het volgende matras aan:

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras

Een goed alternatief

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras
Uw gegevens

Lengte:

Gewicht:

Hardheid:

Slaaphouding:

Klachten:

Warmte: