Ga naar hoofdinhoud
 Voor écht lekker slapen
 99 nachten proefslapen
 Niet goed geld terug
Wist u dat?Wist u dat?
Royal Health Foam:

Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
99 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Bel voor persoonlijk advies:
070-338 70 10
Nu € 200 Korting per matras
Bekijk de matrassen

Het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

verschil pocket matrassen en koudschuim matrassen

Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en pocket matrassen? Koudschuim matrassen zijn op een aantal punten zeer vergelijkbaar met pocket matrassen maar toch zijn er ook wezenlijke verschillen. Zo is het ventilerend vermogen bij beide type matrassen vergelijkbaar hoewel pocket matrassen nog iets beter ventileren. Ook het comfort is zeer vergelijkbaar. Maar er zijn nog meer verschillen tussen koudschuim en pocket matrassen. Pocketmatrassen zijn één van de minst hygiënische matrassen, daarom zult u nóóit een pocketmatras in ziekenhuizen aantreffen. Koudschuim matrassen vindt je juist wel in ziekenhuizen. Pocketmatrassen hebben een (behoorlijk) ‘ruimteverlies’ door de schuimrubber omlijsting. De omlijsting is tussen de 10 cm en 15 cm per kant! Dat is bijna 1/3 van het totale oppervlakte van het matras! Als je de elasticiteit vergelijkt is dit van de meeste pocket matrassen goed en daarom is het ligcomfort zo vergelijkbaar met koudschuim matrassen. Want ook koudschuim is bijzonder elastisch en biedt daardoor ook zeer goede ondersteuning en veel comfort. Ook is de duurzaamheid van koudschuim matrassen vergelijkbaar met goede pocket matrassen.

Kenmerken van een pocket matras

Pocket matrassen hebben bijzonder veel voordelen maar kennen ook een aantal nadelen. De nadelen zijn het “ruimteverlies” door de schuimrubber randen en de matige hygiëne. Verder hebben pocket matrassen evenals koudschuim matrassen alleen maar voordelen. Pocketvering matrassen zijn koele en goed ventilerende matrassen die veel steun (kunnen) bieden. Het comfort kan geweldig zijn vooral als de zones op de juiste plaatsen zitten. De kwaliteitsverschillen zijn echter groot en het belang van echt goede afdeklagen en veel veren per m² is groot. Als alles klopt aan het pocket matras en we vergelijken deze met een goed koudschuim matras dan zijn de verschillen minimaal. Want ook de ventilatie en vochtverdamping van pocket matrassen is uitstekend. Wel zijn pocket matrassen iets minder geschikt voor elektrisch verstelbare bodems en lattenbodems dan koudschuim matrassen.

Conclusie:
Kwalitatief goede pocket matrassen gaan lang mee en bieden veel comfort. Een pocket matras biedt ook goede ondersteuning, is koel en droog door de goede ventilatie en is vergelijkbaar geprijsd als een goed koudschuim matrassen.

Kenmerken van een koudschuim matras

Koudschuim is een geweldig materiaal om matrassen van te maken. Het is bijzonder veerkrachtig, soepel en elastisch waardoor het veel steun (ondersteuning) biedt maar ook veel comfort. Koudschuim is ook comfortabel omdat het elastisch is en een hoge puntelasticiteit heeft. De hoge puntelasticiteit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijk kan voegen en niet voor overdruk zorgt. Daarnaast biedt koudschuim een goede ventilatie omdat het een open celstructuur heeft. De goede ventilatie zorgt niet alleen voor een prettig en fijner bedklimaat maar ook voor een hygiënischer bed en ook voor een koeler bedklimaat. Door de open celstructuur gaat koudschuim ook lang mee net als goede pocket matrassen dat doen. Afhankelijk van de stevigheid kan koudschuim voor iedereen (elk gewicht) geschikt zijn. Een stevig koudschuim matras werkt perfect voor zware mensen terwijl een zachtere variant veel steun en comfort biedt aan een lichtere persoon. Bij een goed koudschuim matras komt kuilvorming niet voor. Wel kan koudschuim met de jaren enigszins vervormen maar van kuilvormig is dan geen sprake. Het nadeel van koudschuim is dat het relatief duur is.

Conclusie verschil pocket matrassen en koudschuim matrassen:

Een goed koudschuim matras gaat lang mee, biedt veel comfort en ondersteuning, is relatief koel en droog door de goede ventilatie en is vergelijkbaar geprijsd als pocket matrassen.

Geschreven door Chris Nederhorst


Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 en op zaterdag van 09:30 tot 16:00

Royal Health Foam
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag

Neem gerust contact op of bel ons via Tel: 070-3387010

Hulp bij het kiezen van uw matras

U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft: 070-3387010

Lengte en gewicht
Stap 1
Vul uw lengte en gewicht in.

cm
Lengte moet tussen 120 en 240cm zijn.
kg
Gewicht moet tussen 40 en 200kg zijn.
Wat vind u het prettigst liggen?
Stap 2
Op welke hardheid matras slaapt u het liefst?

Uw favoriete slaaphouding
Stap 3
Wat is uw slaaphouding?

Heeft u lichamelijk klachten?
Stap 4
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Heeft u het snel warm 's nachts?
Stap 5
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Advies
Wij raden u het volgende matras aan:

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras

Een goed alternatief

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras
Uw gegevens

Lengte:

Gewicht:

Hardheid:

Slaaphouding:

Klachten:

Warmte: