Ga naar hoofdinhoud
 Voor écht lekker slapen
 99 nachten proefslapen
 Niet goed geld terug
Wist u dat?Wist u dat?
Royal Health Foam:

Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
99 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Bel voor persoonlijk advies:
070-338 70 10
Nu € 200 Korting per matras
Bekijk de matrassen

Goed slapen, hoe doe je dat?

Goed slapen is gezond voor zowel de geest als het lichaam.

Feitelijk is slapen van vitaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Slapen heeft een direct effect op ons energieniveau, op onze stemming en ons vermogen om goed te functioneren overdag. Om ervoor te zorgen dat we een goede nachtrust krijgen, zijn er verschillende zaken die helpen beter te slapen en die we kunnen overwegen en implementeren. Hieronder nemen we de verschillende aspecten onder loep in de vorm van een verhaal.

Stel je een rustige slaapkamer voor, met gedempt licht en een fijn comfortabel bed dat uitnodigt tot ontspanning. Dit is namelijk de basis voor een goede nachtrust. Het creëren van een optimale slaapomgeving is essentieel. Zorg ervoor dat je slaapkamer koel, stil en goed geventileerd is. Zorg voor goede dikke gordijnen die  kunnen helpen om het licht buiten te houden, terwijl oordopjes of een witte ruis-machine goed kan helpen om storende geluiden te blokkeren.

Voordat je naar bed gaat, is het belangrijk om een slaaproutine te ontwikkelen die je lichaam en geest voorbereidt op de komende slaap. Neem rustig de tijd om te ontspannen en kalm te worden voordat je naar bed gaat. Je kan ervoor kiezen om een warm bad te nemen, een boek te lezen, te mediteren of naar rustgevende muziek te luisteren. Vermijd stimulerende activiteiten zoals intensieve lichaamsbeweging of het gebruik van elektronische apparaten vlak voor het slapengaan, omdat deze je slaap kunnen verstoren.

Slaap-waakcyclus

Het regelen van je eigen slaap-waakcyclus, ook wel bekend als het circadiane ritme, is een belangrijk aspect om goed te kunnen slapen. Zorg ervoor dat je  elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat én op staat, ook in het weekend! Door een consequent slaapschema te volgen, help je jezelf om een natuurlijk ritme op te bouwen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en vanzelf , zonder wekker, weer wakker wordt.

Je eten en drankinname hebben ook invloed op je slaap. Vermijd cafeïne houdende dranken zoals koffie, thee of frisdranken in de avonduren, omdat deze je wakker en alert zullen maken en houden. Het is ook aan te raden om zware maaltijden vlak voor het slapengaan te vermijden. Drink ook niet te veel omdat dit kan leiden tot nachtelijke trips naar het toilet wat verstorend werkt voor een goede nachtrust.

Het juiste bedtextiel

Zorg naast een fijn en goed matras ook voor het juiste bedtextiel. Een te warm dekbed zal voor een verstoorde nachtrust zorgen. Het lijkt wellicht niet zo’n probleem als je ’s nachts wakker wordt omdat je het te warm hebt echter kan dit je nachtrust zo maar met een uur per nacht verstoren. Je wordt namelijk niet in één keer wakker als jet het te warm hebt maar zal eerst steeds onrustiger gaan slapen tot dat je beseft dat je het gewoon te warm hebt en dat je je dekbed moet wegslaan. Hetzelfde geldt ook voor nachtelijk toilet bezoek, ook dit kan de nachtrust flink verstoren. 

De juiste bedtijdroutine

Om goed te slapen kan het zeker ook helpen om voor een rustgevende bedtijdroutine te zorgen. De mens heeft regelmaat nodig en al helemaal als het om slapen gaat. Een bedtijdroutine kan bestaan uit activiteiten zoals het lezen van een ontspannen boek, het luisteren naar rustige muziek of het schrijven van een dagboek. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat je ontspant en je helpt om je gedachten los te laten en dat je dit dagelijks voor het slapen gaat doen.

Makkelijker in slaap vallen

Als laatste, als je moeite hebt om in slaap te vallen of om fijn door te slapen, probeer dan zo veel mogelijk te ontspannen en denk aan fijne en prettig dingen. Het lichaam en de geest kunnen goed ontspannen als je aan dingen denkt waarvan je houdt. Als je ontspannen bent zullen je stressniveau en je zorgen verminderen en zal kan gemakkelijker in slaap kunnen vallen. Dit kan je realiseren door middel van meditatieoefeningen, ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning of andere ontspanningstechnieken. Als je desondanks regelmatig slaapproblemen ervaart, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen van een arts of een slaapspecialist.

Geschreven door Chris Nederhorst


Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30 en op zaterdag van 09:30 tot 16:00

Royal Health Foam
Soetensstraat 18
2586 XS Den Haag

Neem gerust contact op of bel ons via Tel: 070-3387010

Hulp bij het kiezen van uw matras

U kunt ons altijd bellen als u vragen heeft: 070-3387010

Lengte en gewicht
Stap 1
Vul uw lengte en gewicht in.

cm
Lengte moet tussen 120 en 240cm zijn.
kg
Gewicht moet tussen 40 en 200kg zijn.
Wat vind u het prettigst liggen?
Stap 2
Op welke hardheid matras slaapt u het liefst?

Uw favoriete slaaphouding
Stap 3
Wat is uw slaaphouding?

Heeft u lichamelijk klachten?
Stap 4
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Heeft u het snel warm 's nachts?
Stap 5
Kies de meest overeekomende temperatuurbeleving.

Advies
Wij raden u het volgende matras aan:

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras

Een goed alternatief

title

description

Hardheid: hardheid

Bekijk het matras
Uw gegevens

Lengte:

Gewicht:

Hardheid:

Slaaphouding:

Klachten:

Warmte: