Bedden en matrassen voor senioren
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Bedden en matrassen voor senioren

Bedden en matrassen voor senioren

Royal health foam leverend nu (2024) ook hoog-laag bedden en hebben die ook in onze showroom staan. Sinds begin dit jaar hebben we hoog-laag beden die ideaal zijn voor ouderen mensen. We werken met het Duitse merk Kirchner die echt kwaliteit levert en ook met het Nederlandse merk Tecfor Care. Jongere mensen hebben veel minder slaapproblemen en slapen ook meestal veel gemakkelijker dan oudere mensen. Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam. Het lichaam wordt gevoeliger en men slaapt ook minder diep. Hierdoor wordt het juiste slaap-gereedschap steeds belangrijker en is er veel te winnen met een goed passend bed en matras. Maar ook een verstelbare bedbodem en mogelijk ook een lift-bed (hoog-laag bed) biedt bijzonder veel voordelen bij het ouder worden.

Het fijnste matras voor ouderen

Voor ouderen zijn een aantal zaken van belang zoals het zich gemakkelijk kunnen bewegen op het bed en het gemakkelijk in- en uit het bed stappen. Daarnaast moet het lichaam goed ondersteund worden en de doorbloeding niet afknelt worden. Over het algemeen werkt een druk verlagend matras het beste omdat veel ouderen gemakkelijk last kunnen krijgen van spieren en gewrichten. Maar ook lichamelijke klachten als reuma of artrose komen veel meer voor bij ouderen en deze mensen hebben zo min mogelijk druk op het lichaam nodig.

Hoog-laagbedden ideaal voor ouderen

Een fijne in- en uitstaphoogte van het bed maakt een groot  verschil in hoeveel kracht het kost om op te staan uit bed. Als uw knieën duidelijk lager zijn dan uw heupen bij het op de rand van het bed zitten wordt het opstaan veel gemakkelijker (kost minder kracht). Er zijn hoog-laag bedden verkrijgbaar, ook wel lift bedden genoemd, die volledig in hoogte instelbaar zijn. Een hoog-laag bed heeft vele voordelen en laat bijvoorbeeld iemand langer zelfstandig zijn omdat je veel gemakkelijk kunt opstaan. Maar ook om gemakkelijk onder het bed te kunnen schoonmaken, kan een hoog laag bed erg handig zijn. 

Het opmaken en in-en uit het bed stappen. 

Om zo gemakkelijk mogelijk in- en uit het bed te kunnen stappen is het van belang dat het bed de juiste hoogte heeft. De beste en meest ideale in- en uitstaphoogte is als uw heupen hoger zijn en blijven dan uw knieën als u op uw bedrand zit. Hierdoor stap u veel gemakkelijker op uit het bed en behoeft u uw rug niet te belasten.  Voor oudere mensen is de ideale hoogte circa 55 à 65 cm.

Een ruim bed is extra fijn voor ouderen 

Hoe meer ruimte u in bed heeft, hoe meer comfort. Een bed met veel breedte ruimte zorgt ervoor dat u zich hierdoor kunt omrollen en hiermee kunt verplaatsen zonder dat u terug hoeft te schuiven. Als u eenpersoons senioren bed zoekt dan is meestal de 90 x 200 cm maat de beste maat. U zou ook kunnen kiezen voor 100 cm breedte of zelf 120 cm breedte wat zeker aan te raden is als u het kwijt kunt.

Verstelbaar bed voor senioren

U kunt kiezen voor een vlakke bedbodem of voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Voor ouderen is een elektrisch verstelbaar bed extra handig omdat u gemakkelijk van het bed kunt opstaan als u eerst uw rug gedeelte omhoog zet. U bent dan al in een zittende positie waardoor u alleen nog maar uw benen over de rand van het bed hoeft te slaan om op te staan. Ook helpt een verstelbaar bed voor het gemakkelijk opmaken.

Voor het opmaken zet u dan eerst het bed in de zitstand waarbij u zowel het voeteneinde als het hoofdeinde volledig omhoog zet. Hierna slaat u de laken om het matras aan het voeten- en hoofdeinde en laat u het bed weer zakken.



Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin